Productie Street King 660 nu naar Holten

Aebi Schmidt, dat onder meer strooimachines en veegmachines produceert, breidt de productie op de locatie in Holten uit. De machine wordt nu nog gemaakt bij Aebi Schmidt in Zuid-Duitsland, maar vanwege toegenomen drukte is op die locatie geen plek meer en is er daarom binnen het bedrijf verhuisd. De nieuwe assemblagelijn, bedoeld voor de Street King 660 veegmachine, zal in september klaar zijn. Onlangs toonde het bedrijf de Street King 660 in het bijzijn van Eddy van Hijum, gedeputeerde van Prov. Overijssel en Wendy de Jong, alg. directeur van Oost NL.

Elektrisch vegen zonder compromissen

De eSwingo heeft dezelfde “looks” en verschillende uitvoeringsmogelijkheden als de conventionele Swingo met dieselmotor. Betrouwbare techniek die zich al vele jaren in de praktijk bewezen heeft. Wendbaarheid, zuigkracht, rijcomfort, zicht en de zeer grote actieradius zijn nog steeds op het hoogste niveau gebleven. Alleen wordt het vegen nu geruisloos uitgevoerd, want het rijden, zuigen en zelfs de airconditioning gaan allemaal elektrisch.

Met het ‘high-performance’ accupakket kan er met de e-Swingo een hele werkdag gewerkt worden. Samen met de grote effectieve vuilcontainer en het ongeëvenaarde waterrecirculatiesysteem beschikt u daarmee over een grote actieradius. Bovendien zorgt de combinatie van elektrische aandrijving, nieuwe technieken en de doordachte constructie voor een Total Cost of Ownership (TCO) die lager ligt dan bij een conventionele veegmachine. Er zijn inmiddels al meer dan 10 eSwingo’s in bestelling! Wilt u volgend jaar ook elektrisch vegen? Wij vertellen u er graag meer over op de RDD, tijdens een demonstratie of in een persoonlijk gesprek. Uiteraard kunt u ook meer informatie over onze eSwingo op onze website lezen.

11 Cleango 500 voor Gemeente Amsterdam

Aebi Schmidt is al enkele jaren de huisleverancier voor kleine- en middelgrote veegmachines van Gemeente Amsterdam. Ook dit jaar worden er elf Cleango 500 veegmachines toegevoegd aan het wagenpark.

Inmiddels vertrouwen alle stadsdelen op de allround 4m³ Cleango 500 veegmachine voor het schoonhouden van de openbare ruimte. De zeer rijk uitgeruste machines hebben ook bij zware verontreinigingen een perfect schoon veegresultaat. Dankzij turnkey levering zijn de machines volledig afgestemd op de eisen en wensen van de gebruikers. Comfort en veilig werken staan voorop.

De gemeente hecht veel waarde aan de thema’s duurzaamheid en aftersales. Dat ‘veegperformance’ niet ten koste hoeft te gaan van de duurzaamheid bewijst Gemeente Amsterdam samen met Aebi Schmidt. Het intensief gebruik van de stedelijke openbare ruimte vraagt om slimme duurzame oplossingen. Gebruik van data en circulaire bedrijfsvoering bieden daarbij kansen voor een efficiënter gebruik van de materieel in openbare ruimtes.

Gemeente Amsterdam stelt hoge eisen aan de performance van haar leveranciers. Aebi Schmidt levert in dat kader een absolute meerwaarde met maximale inzetbaarheid en hoogst mogelijke comfortniveau voor gebruikers. Om de Cleango 500 veegmachines op topniveau te onderhouden en beheren zijn daarom op maat Reparatie-, Onderhoud- en Bandencontracten afgesloten.

Met trots speelt de Cleango 500 een hoofdrol in de reiniging van de openbare ruimte van Gemeente Amsterdam. Hier wordt continu aan duurzaamheid gewerkt en staat leef kwaliteit hoog in het vaandel

Wij introduceren de Schmidt Multigo 150

De multifunctionele en supercompacte veegmachine van Schmidt. Perfect voor zowel de zomer als de winter. Een veegmachine die binnen 10 minuten om te bouwen is naar winterdienstuitvoering. Ideaal! Want met een rolbezem en strooier of sproeier is de Multigo perfect voor gladheidsbestrijding op fietspaden. Een investering in flexibiliteit die loont!

Multifunctioneel: één machine, veel mogelijkheden

Met de Multigo 150 beschikt u over een multifunctionele compacte veegmachine. Een veegmachine waarmee u veel meer kunt dan alleen vegen! Want deze compacte en lichtgewicht machine is ook ideaal voor gladheidsbestrijding op fietspaden, reinigingswerkzaamheden in de openbare ruimte en zelfs voor maaien en snoeien!

De lichtgewicht machine combineert hoogwaardige veegeigenschappen en een hoog laadvermogen mét de voordelen van een multifunctionele werktuigdrager. De Multigo 150 is door de compacte afmetingen en de knik-besturing uiterst wendbaar. Ideaal voor gebruik in openbare ruimtes waar een reguliere veegmachine moeilijk kan komen.

De Multigo heeft een degelijk, multifunctioneel chassis. Hierdoor kunt u de machine inzetten als werktuigdrager voor ander taken dan vegen. Door de schotelborstels en de vuilcontainer te vervangen door een strooi- of sproeimachine, is de smalle Multigo de ideale combinatie voor gladheidsbestrijding op fietspaden. Zeker in uitvoering met een krachtige rolbezem! Met die rolbezem kunt u ook straten of fietspaden reinigen na werkzaamheden. Of gebruik de Multigo in combinatie met een maaidek aan de voorzijde.  Heeft u liever een schrobdek om bestrating te kunnen reinigen? De Multigo kan het allemaal!

Wendbare veegmachine

Vanuit de basis is de Schmidt Multigo 150 een compacte, wendbare veegmachine. Ideaal voor de inzet in de binnenstad, in parken, wijken en fietspaden. De hoge zuigcapaciteit en het innovatieve borstelsysteem geven de Multigo 150 uitstekende veegeigenschappen.

De Multigo heeft een perfect veegresultaat dankzij het innovatieve borstelsysteem met onder andere een intelligent borstel-druksysteem, botsbescherming en hoge zuigkracht. Dankzij een intelligent borstel-druksysteem volgen de borstels het wegdek en wordt vuil ook bij oneffen wegdek verwijderd. Het actieve, hydraulisch systeem beperkt bovendien de slijtage van de borstels door zich automatisch aan te passen aan de weerstand van de ondergrond.

Het tweevoudige systeem voor botsbescherming voorkomt dure aanrijschades. Bij het naderen van een obstakel (paaltje!) naast de machine worden de borstels automatisch weer in uitgangspositie midden voor de machine gezet. De borstels wordt bovendien beschermd door schokabsorberende accumulatoren die ervoor zorgen dat de borstel meeveren.

Schmidt ontwikkelde een gepatenteerd aanzuigsysteem dat niet alleen een hoog veegvermogen garandeert maar ook brandstof bespaart en zorgt voor minder geluid. Hiermee heeft de Multigo ook in ECO-modus uitstekende zuigkracht en wordt ook groter veegvuil snel en zonder moeite opgenomen.

Bovenal is het vegen met Multigo leuk en gemakkelijk! De bestuurder heeft met de joystickbediening perfecte controle over de borstels. Deze zijn afzonderlijk instelbaar waardoor er zonder extra inspanning gemakkelijk rond paaltjes, geparkeerde voertuigen of andere obstakels geveegd kan worden. De bediening is geïntegreerd in de armleuning van de comfortstoel en zorgt ervoor dat de bestuurder kan werken zonder moe te worden.

De Multigo heeft een zeer lage fijnstof-uitstoot en scoorde maar liefst 4 van de 4 sterren bij het PM10/PM2,5-certificaat. Hiermee voldoet u aan de strengste richtlijnen voor fijnstof van EUnited.

Gladheidbestrijding op fietspaden

Met zijn smalle breedte van slechts 1,3 m. en hydraulische aansluitingen is de machine perfect om met strooier en rolbezem in te zetten. Met de bekende Nido wintermachines staat hij in no-time voor u klaar! Het ombouwen van de veegopbouw naar winterdienst-functionaliteit  is binnen  10 minuten gebeurd.

Dankzij de permanente vierwielaandrijving (4x4) en het hoge motorvermogen ( 67 pk/50 kW) is de Multigo 150 veilig en krachtig. Belangrijke eigenschappen bij gladheidsbestrijding! Door het hoge laadvermogen kan een opzet-strooimachine of opzet-sproeimachine gemonteerd worden.  Daarmee beschikt u over een compacte combinatie, essentieel voor de krappe ruimtes op fietspaden in de stad!

Deze wendbaarheid is een groot voordeel ten aanzien van bedrijfswagens, die eigenlijk te groot voor het fietspad zijn. Naast gemakkelijk manoeuvreren worden bovendien bermen en verkeersremmende maatregelen niet beschadigd . Ook is er geen risico op het “afsnijden” van bochten zoals vaak het geval is bij aanhangstrooiers. Dit voorkomt extra onderhoudskosten voor banden en extra slijtage aan het materieel.

Dankzij de standaard Cat-adapterplaat aan de voorzijde kan de Multigo met een rolbezem of sneeuwploeg worden uitgerust. Voor de inzet in de winterdienst kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een Nido rolbezem of  de Nido FLL sneeuwploeg. Ook de flexibele Nido VPL sneeuwploeg is een goede mogelijkheid. Hiermee kan sneeuw, naast naar links of rechts, ook in een wig- of V-vorm geruimd worden. Vanzelfsprekend de Multigo ook met vele andere werktuigen en andere merken worden uitgerust!

Een fantastische werkplek

In de Schmidt Multigo heeft de bestuurder een aangename werkplek. De zeer comfortabele bestuurderstoel staat centraal in de ruime cabine. Vanuit hier heeft de bestuurder een panoramisch zicht op zowel het werkveld als omringend verkeer. Veiligheid en comfort staan voorop! De bestuurder heeft optimale controle door de intuïtieve bediening van de ergonomische bedieningselementen

In de nieuw ontwikkelde panoramacabine stapt iedereen gemakkelijk in. De cabine biedt meer dan voldoende ruimte voor zowel de bestuurder als zijn persoonlijk spullen. De hoofdruimte is gemaximaliseerd en zorgt voor een comfortabele zithouding, ook voor grote bestuurders. De luxe bestuurderstoel en volledig verstelbare stuurkolom zorgen voor een comfortabele zitpositie. Bovendien is het chassis rondom volledig geveerd en staat de cabine op trillingsdempers gemonteerd. Dit voorkomt extra belasting van de bestuurder en draagt bij aan nog meer comfort. Tevens is de cabine uitgerust met een airconditioning met fijnstoffilter.

De combinatie van de grote voorruit, glazen deuren en een smal cabineframe zorgt ervoor dat de bestuurder optimaal zicht heeft. De centrale plaatsing van bestuurdersstoel staat garant voor het beste zicht op de werkzaamheden, omstanders en omringend verkeer. Dit zorgt voor verhoogde veiligheid tijdens de werkzaamheden in de drukke binnenstad.

Het duidelijke bedieningspaneel geeft de belangrijkste machinefuncties weer. Hier selecteert de bestuurder in welke werkmodus hij wil werken. De machine is daarna onmiddellijk klaar voor gebruik door het indrukken van één toets! Vanzelfsprekend kunnen instellingen naar wens worden bijgesteld.

De lichtgewicht Multigo mag gewoon met rijbewijs “B” bestuurd worden omdat volledig beladen het gewicht onder 3,5 ton blijft. Dat biedt flexibiliteit bij het plannen van personeelsinzet, zeker ten aanzien van de toekomstige rijbewijsplicht voor veegwagens.